Nå er tyttebærlikøren ferdig. Akkurat i tide til advent og jul.
Oppskrift.
Finn et spann og ta gummistøvler på beina en fin augustdag. Plukk alle bærene du finner i skog og hei.( Ikke la skrekken for orm ødelegge turen.)
Vel hjemme igjen må det en velfortjent pause til.
Så renskes bærene i godstolen med god musikk og fin utsikt.
Frys ned tyttebærene til spriten er i hus. Få gjerne noen til å kjøpe på Tax Free.
Tyttebærlikør.
4 dl tyttebær.
6 dl brennevin.
3 dl sukker.
Legg bær og brennevin i et tett glass.Snu glasset noen ganger hver uke. Sil av væsken etter 1 - 2 uker. Tilsett så sukker. Likøren må lagres minst 3 måneder.( Gjerne 1 år, men det ble for lenge for meg) Fargen blir rød, smaken bittersøt med tyttebær aroma.
Så er det klart til servering. Smaker godt med kaffe og julekaker.
Hei
SvarSlettSå hyggelig at du vil følge en nybakt blogger - super blogg du har og jeg vil følge deg også. Høres spennende ut med ny hytte på Holmen (vet ikke helt hvor det er), så det blir spennende å følge deg videre:)
Hilsen fra
Kjersti