mandag 12. august 2013

Tjeld på Holmen.


Tidlig i vår oppdaget vi et rede med 3 egg bak solcellepanelet. Først trodde vi det var et måkerede. Vi prøvde å la det få være i fred. Så ble vi plaget av et tjeldepar som alltid holdt til på kaien. Når vi nærmet oss laget de et svære leven. Så her var altså foreldrene. Vi hadde vansker med å holde Monty vekke. Han erter de og de svarte med høye skrik og forsøkte å avlede oppmerksomheten fra redet.
 Etter noen uker kom det tre nye tjeldunger til verden. De kravet rundt på kaien. Foreldrene fløy rundt og Monty måtte holdes vekke.  Neste gang vi kom til Holmen var det bare to unger igjen. De hadde nå flyttet til nordsiden. De var ikke lett å se for fargen gikk i ett med svabergene. Men de hadde fått rødt nebb.  Nå var de lettere å holde Monty vekke.
Siste gang vi så familien var det bare en unge igjen og det var ikke Monty som hadde spist den. Den siste ungen fikk svømmeopplæring av moren mens faren fløy over og avledet oppmerksomheten.
Så var de plutselig vekk og vi har ikke sett de mer i sommer. Av tre egg var det en som fikk leve. Ikke rart de er en truet bestand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar