fredag 26. desember 2014

Byggetillatelse.

Det har vært mange forsøk på å få bygge på Holmen. Holmen ligger i et LNF område og det gjør det ikke lettere. De forrige eierene hadde fått avslag på tilbygg til hytten. Vi kjøpte Holmen med et håp om at vi en gang skulle få gjøre endringer opp mot dagens standard og tilpasse det til familiens behov. Kommunens folk kom på synfaring med oss til stede. Konklusjonen var AVSLAG. Vi gikk inn i en erkjennelse av at vi måtte tilpasse oss at bygningene kom til å bli de samme og at hyttelivet ble veldig primitivt.
Slik gikk nå tiden, men drømmen om å få bygge levde videre. Det ble en ny søknad. Denne gangen med innleid hjelp. Den ble profesjonelt laget med tegninger og begrunnelser av Prosjektstyring Vest. Etter råd fra de søkte vi om alt vi ønsket, påbygg av hytten, nøst og et velværehus med snurredo. Vi var så sikre på at denne gangen ville det gå vår vei, så etter en traumatisk tømming av en Potti Lotti, satte vi opp velværehuset.
Så kom det nytt avslag!!!! Da ett av argumentene var at det var observert gråsisik, gikk Holmens mann til pressen. ( Se bildet under)  og innhentet fakta fra ornitologforeningen. Det viste seg å være helt feil å bruke det som en av grunnene for avslag. Ganske pinlig for kommunens saksbehandlere.
Som følge av avisartikkelen kom kommunen nok en gang på synfaring. Denne gangen våget vi ikke være med, men sendte Prosjektstyring Vest i løvens hule. Politikerene var uenige men det var likevel en positiv tone. Det hører med til historien at vi er like ved et kjøpesenter der de delvis har stengt av et naturskjønt sund for å lage parkeringsplasser. Bak en halvøy skal de bygge en moderne kystby med høyblokker. Så derfor virket det helt paradoksalt å ikke få gjøre noen enkle forandringer. 
Flere måneder gikk før vi hørte noe. Så kom brevet like før sommeren. Vi fikk løyve til å bygge alt som stod i søknaden!!! Det føltes som å vinne i Lotto. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar