onsdag 21. september 2011

Tid for krabbe... og snart tid for hummer.


Det er fast prosedyre å sette garn hver kveld på Holmen. Neste dag  er det garntrekking før frukost. Noe fryser vi ned og tar med hjem. Fersk fisk er luksus så vi legger den på grillen eller lager fiskesuppe. Restene bruker vi i krabbeteinene. Her er fangsten lyr og en liten til kattene.


Av og til får vi både hummer og krabber i garnet. Det er en tolmodighetsprøve å få de ut. Vel, hummeren her er full av rogn så den må tilbake i sjøen. Av felles og egen interesse må vi opprettholde hummerstanden. De kan først benyttes etter 1. oktober.

På netthandelen fant vi en krabbekoker. Den kobles på samme gasstank som grillen. Dermed blir den en del av utekjøkkenet. Veldig praktisk å slippe krabbekoking inne, for det lukter ikke særlig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar