søndag 9. september 2012

For krabber er det beste vi vet...Høsten er den beste tiden for å fiske krabber. Vi har hatt teinene ute i hele sommer og jevnlig fått krabber. Men om høsten er det mest mat i de, fordi krabbene har hatt god tilgang på mat gjennom hele sommeren. Krabbene skifter skall etterhvert som de vokser. Vi trakk teinene fredag, en mild vinstille kveld med plaskregn. Ti krabber i fire teiner.


Krabbene kokes i 15 minutter i sjøvann eller saltet ferskvann. De skal kokes levende. Det kan være en makaber prosess å få de oppi gryta og se de kjempe noen sekunder i kokende vann.


Så begynner prosessen med å finne maten bak skallet. Da må det en del remedier til. Og masse tolmodighet. Og  masse hvitvin. Det må bankes og hamres og pirkes for å finne maten. Paven (magesekken som er giftig) må fjernes først på alle krabbene. Dette er det Holmens mann som tar seg av det. Jeg synes klørne er lettest å spise.

Klørne har mye god mat og er lettest tilgjengelig. Har en god tid, finner en også mat i det øverste leddet i foten. Det finnes en del oppskrifter på krabber. Vi synes at krabben er best på godt brød med majones og sitron. Så skulle jeg hatt et fint bilde med krabbevinglass, maritime fat og servietter. Men når krabbene endelig er ferdig renset, er en så sulten at det ikke blir tid til det.

Anbefaling til spennende aktivitet for hele familien om høsten. Dra på hyttetur med lykt og redningsvest. Gå ut i mørket når det er flo sjø og lys etter krabber. Gode og spennende opplevelser for alle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar