mandag 17. september 2012

Tilslørte bondepiker


Vi har vært på besøk på en annen vakker holme. Inne i en fjord på vestlandet. Der fant vi dette frodige epletreet som vi gikk og betraktet i flere dager.Virkelig et nydelig syn.


Etter noen dager kom vi på at kanskje disse eplene var spiselige også. Vi trenger jo ikke gå i butikken for å finne noe godt!!
La oss smake........


Litt syrlige, men gode på smak.
Vi plukket i kurver og poser. Her skal det bli eplemos og tilslørte bondepiker

Eplemosen kan lages på forhånd og fryses ned. Så tar en den med på hytten og lager bondepikene i fine stettglass.


Noe måtte vi bruke alle eplene til. Så her er en eplekakeoppskrift for hytter uten støm men med gass og stekepanne.

Hytteeplekake for gass og stekepanne.

2 egg
1,3 dl sukker
100 gr smør
1 ts vaniljesukker
1 toppet ts bakepulver
1,6 dl mel
2 epler

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og ha i.
Bland i det tørre.

OBS:SVAK VARME. Og følg med på stekingen.
olje eller margarin
Bruk en stor stekepanne slik at røren er ca.1 cm i pannen.
Stekes i 15 minutter på hver side. Bruk en tallerken for å snu.
Skrell epler og del i båter.
Rull båtene i kanel og sukker.
Stekes på svak varme til de er møre. Legg de oppå kaken.

Serveres med krem, is eller vaniljesaus. (Eller alt på en gang)
det sunne alternativet er selvfølgelig kesam eller cottage cheese.




1 kommentar:

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar, det gir bloggemotivasjonen et dytt som den av og til trenger!

    Så supert med en slik oppskrift helt tilpasset våre hytteforhold uten strøm! Denne fikk jeg lyst til å prøve! Takk for at du deler.

    Hilsen Gry K

    SvarSlett