mandag 21. januar 2013

Jeg advarer mot sterke bilder.


Skikkelig vinterkulde har det vært. Så kaldt at vi har rett og slett gått i hi her hjemme. Noen korte turer til Holmen har det blitt. Da har vi tatt med så mye ved vi orker å bære. Det er en ting som er positivt med hytte uten innlagt vann. En slipper å bekymre seg for at vannet fryser.


                                   Se bare kreftene i isen. Denne bøtten sto ute for å samle regnvann. Sprengt istykker.


Kulden gjør også at mus trekker inn i hytten. Vi trodde jo at alle kattene hadde klart å utrydde musene. Men vi har sett spor etter mus i kjøkkenskap og på soverommet. De klatrer jo overalt, og tenk å legge deg i en seng der det kan ha vært mus. Eller risikere at en mus har spist av samme tallerken.
 DET VIL VI IKKE HA!!!!!
Vi anskaffet oss en god gammeldags musefelle.Med litt ekstra god juleskinke til lokkemat, tok det ikke lang tid før det sa SMEKK.

Den var jo ganske søt. Jeg er veldig glad i dyr. Men når de kommer inn og gjør så mye skade klarer jeg ikke å synes synd i den.

3 kommentarer:

 1. Huff, dette var sterke saker, ja! ;) Det var mye mus-skit i hytta før vi kjøpte den, men etter at vi pusset opp og tettet ett par hull der vi antar musene kom inn, har vi ikke sett en eneste musebæsj eller andre spor etter de små dyrene. Har spent opp et par musefeller, men de er (heldigvis, eller??) tomme.

  Nå går vi mot lysere tider, og etterhvert vil sola varme litt også, så da kryper dere vel ut av hiet snart? :)

  SvarSlett
 2. Uff, ja mus er ikke noe moro! Har dem innom på hyttene her også. Jeg legger maaaange giftblokker og giftdepotnokser om høsten når de trekker inn. De blir tørste av gifta og dør derfor ute så lenge de ikke finner vann inne. Kjekt!

  Pleier også å putte ting i tette plastkasser om høsten i skapet jeg vet de pleier å komme. Da slipper jeg å vaske alt når jeg kommer på hytta om vinteren.

  Gry K

  SvarSlett
 3. Vi bor i et eldre hus, og det er ikke fritt for mus her heller, dessverre. La ut sånne blåturkise giftblokker en høst, med det resultat at musene ikke kom seg ut før de døde, men lå igjen mellom etasjene og i veggene. Kanskje hadde de tilgang på litt vann, og derfor ikke trakk ut? Nå spenner vi opp flere feller, og synes det fungerer bedre. Vet i alle fall godt at død mus stinker i minst 3 uker... Fysj!

  SvarSlett