onsdag 5. oktober 2011

Grillhus ble sovesuite.


På Holmen stod det et grillhus som vi gledet oss til å ta i bruk på regnværsdager. Det tok ikke lang tid før den kom, og vi rigget oss til med pallets og ved. Det ble en katastrofe! Røyken gikk ikke opp i pipen men fylte hele det koselige rommet. Hostende konstaterte vi at grilling hører til utendørs. Vi fikk rett og slett ikke til å grille inne.


Men huset stod der som et lite koselig Hobbithus inne i skogen. Vi trengte flere overnattingsplasser for gjester og ungdommene våre. Huset ble beiset på nytt og taket ble fikset. Vi begynte med å legge nytt gulv oppå det gamle. Det ble en del saging på grunn av alle vinklene.Faktisk en hel dag, men med godt samarbeid ble det veldig bra og begynte å ligne et rom.

 Grillhus har smale benker rundt alle veggene. Den ene ble forlenget til seng og en benk ble tatt bort for å gi plass til møbler.


Et sengeteppe jeg en gang kjøpte på Kid ble lagt over sengen og kurver til oppbevaring ble plassert under.

 
Holmens datter ble hentet inn som interiørkonsulent og valgte blått og beige som hovedfarger. Saueskinn på benken luner hele året, mengder av puter og varme kosetøfler.

 Utenfor var det en sårkant rundt grunnmuren som vi dekket  til med vedkubber.


På Living kjøpte hun lykt som ble hengt opp i den gamle pipen.


En gammel kommode ble malt, mer plass til ting, og hun fant et skjønt kurvspeil.(Helt nødvendig)


En pinnestol fra bestmor sitt hus passet både i farge og stil.


   Et gammelt praktisk klaffebord ble hvitbeiset. Det ble rikelig sitteplass til 5 rundt bordet. Så her kan en både innta et måltid eller ta et slag kort.


Det er 3 små vinduer i huset. Vi kjøpte en gardinlengde hos Living og sydde den om til vinduene. Gardinstang glemte vi å kjøpe , men det fikset vi med å finne pinner i skogen som passet akkurat.
Fremdeles har vi planer. Kanskje flytter vi ut en gammel Jøtulovn siden det er pipe i huset og rikelig med ved.
Helt spesielt god føleles å våkne i Hobbithuset med utsikt ned på kaien og badeviken.

1 kommentar:

  1. Her syns jeg at jeg finder mig godt til rette:)
    En spændende blog du har som jeg gerne vil følge med i og lægger mig som fast læser:)

    Knus og kram herfra

    SvarSlett