onsdag 5. desember 2012

Vi er storforbrukere av telys.
Nå i mørketiden bruker vi telys overalt i huset. Her står de med hyasinter i mose fra Holmen. Siden Det ikke er elektrisk strøm på Holmen bruker vi store mengder med telys hele året. Det er lykter både ute og inne og vi  tenner ofte i lysthuset og grillhuset selv om vi ikke er der. Det er koselig med levende lys i vinduet. Fordelen med telys er at de er brannsikker og slukker seg selv.Det blir mange tomme telyskopper. Jeg har lest at i Norge bruker vi
 200 millioner telys hvert år. Aliminium kan gjennvinnes og da kan vi spare hele 95 % av energien i forhold til å produsere nye telyskopper. Vekeholderen skal fjernes for den er av stål.
Samlingen med telyskopper skal hives sammen med glass og metallembalasje. Derfor kan det være lurt å samle de i syltetøyglass som skal gjennvinnes. Om en tråkker på telyskoppene tar de mindre plass.
Jeg samler telyskoppene i fine Norgesglass. (Det skal ikke gjenvinnes.) Norgesglass med telyskopper til gjennvinning er så dekorative at de kan gjerne stå på kjøkkendisken. Her sammen med andre glass med krims krams til julegaver.
Så start med gjennvinning av telyskopper så sparer vi miljøet!!!

2 kommentarer:

  1. Hei og takk for besøk OG kommentar på bloggen min! Nå kommer jeg til å følge med på din blogg også! :)

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg gjør det samme som deg ~ samler telysbeholderne i et Norgesglass! Mulig jeg har fått idèen fra deg også? Har nå to fulle glass på hytta, og de blir med hjem ved neste hyttebesøk. :)

    SvarSlett