onsdag 1. august 2012

Turister i egen by. Til Hanne. Gratulerer.


Vi har flere ganger snakket om å dra inn til byen fra Holmen. Så blir det liksom aldri til fordi vi har mer enn nok å gjøre på. Nå har Solveig tatt en ny vri for å få til denne byturen. Velvillige foreldre har lånt ut sin katamaran til " sommerklubben" frem til fredag. Ikke nok med det, pappaen seiler dronningene inn til byen, finner plass og fortøyer.Det var nok bra, for jeg kan aldri tenke meg at kapteinen her hadde klart det alene. Mannskap må man ha slik at manikyren får tørke skikkelig.


Solveig var den første som våknet og tittet ut på livet på Bryggen. Det ble hun møtt av turister som stopper opp og  tar bilder. Hun kom seg fort inn igjen og passer heretter på at klær og sminke er på plass.


Hanne, gratulerer med dagen. For en fantastisk måte å feire bursdagen på. Dette kommer du til å huske!!!


Båten var bare helt fantastisk. Jeg opplevde den større enn hytten. I alle fall var det flere soverom og bad! 
Jeg liker ikke veldig godt å seile. Alt må sikres og blir på skeive slik at jeg tenker at nå går vi rundt. Det ble meg fortalt at en katamaran ikke krenger og fordi den har to skrog blir det mye plass inne. Jeg er imponert.
Har skikkelig sansen jenter for all moro dere finner på.


Så var det tid for litt shopping og kultur for meg. For dronninger, dere ligger på Bryggen som er på World Heritage List. ( Det er derfor det er så mange turister der.) Bryggen ble bygget i ca.1070 og var fra 1360 til 1754 senter for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge. Handelsgårdene i tre brant ned i den store bybrannen i 1702, men ble gjenreist med noen murhus mellom for å sikre mot brann. Det var bra for det var en ny bybrann i 1955. Der ligger nå SAS hotellet og Bryggen museum med utgravinger fra de eldste tider. Så jenter, det er bare å ta en tur dit. Trenger dere flere aktiviteter les herGår en inn i bakgårdene er det et yrende liv med butikker og skjenkesteder.Mye fint håndverk å kjøpe og selvfølgelig suvenirer. 


Mange slags konstruksjoner.Lekker keramikk. Salgsutstilling og verksted.


Bryggen er mye mer enn det en ser fra gaten. 


Godt gammelt håndverk.


Fisketorget i Bergen. Hit kom Strilene, blant annet fra Sotra og solgte fiske.


Mye å kjøpe. Men har mine tvil om dette er produsert i Bergen.


Det er derimot Oleana Her. Fantastisk design og kvalitet, utrolige fargekombinasjoner og mønstre. Bare en fryd for øyet.


Så midt oppi alt dette ligger dere. Her går båtene ut til Sognefjorden og sørover til Stord, Haugesund og Stavanger. Katamaranen ligger midt i bildet. Så, Hanne og resten av klubben kos i deg i kveld. Ikke bli overrasket om dere ser noen Natteravner som ligner noen foreldre.

1 kommentar: