søndag 14. oktober 2012

Vi og hakkespetten har jobbet.


En tør jo ikke håpe på fint vær i ferien. I allefall ikke i høstferien. Når vi så får 4 dager med sol så kommer arbeidslysten.  Det vil si kaien er oljet blank, terrassen er beiset, hagemøblene er plassert for vinteren og ikke minst 7 svææære furutrær er blitt saget ned. I dag kan ingen av oss gå eller bøye seg ned.
Vi har ikke fått ryddet eller saget opp alle trærne. Meningen er å bruke vinteren på å arbeide i skogen. Det er minst 10 trær til som skal ned. Når vi sager ned merkes det ikke i skogen. Men vi ser at det blir lysere og det kommer mer sol ned midt på Holmen. Trehogsten stresset flaggspetten som også begynte å arbeide intenst med å samle frø før trærne datt ned. Den fløy fra furu til furu og så skrekkslagen på vandalisering av matkilden. I forskrekkelsen hakket den hullet stort nok i fuglekassen ( egentlig laget for små meiser) slik at den hadde et sted å gjemme seg.
Og for å stresse alle som ikke har begynt å tenke på julen. Vi har hogget juletre!!!! Toppen av en furu passet perfekt. Skal innrømme at det er i tidligste laget, men julebrusen er jo  i butikkene.
1 kommentar:

 1. Hold da op i har været aktive:)
  Som du siger så er det med at brug vejret mens det er der....vi ved jo ikke hvornår det vender igen...her har det godt nok regnet i laang tid,vi kunne godt nok bruge nogle sol dage:)
  Jeg syns ikke det er for tidligt med at tænke på julen...de er her lige pludselig:) jeg er jo pgså sådan en "jule-tosse" :)
  God søndag til jer.

  Knus og kram herfra

  SvarSlett