søndag 4. desember 2011

Tyttebærlikør fra Holmen.


Nå er tyttebærlikøren ferdig. Akkurat i tide til advent og jul.
Oppskrift.
Finn et spann og ta gummistøvler på beina en fin augustdag. Plukk alle bærene du finner i skog og hei.( Ikke la skrekken for orm ødelegge turen.)
Vel hjemme igjen må det en velfortjent pause til.
Så renskes bærene i godstolen med god musikk og fin utsikt.



Frys ned tyttebærene til spriten er i hus. Få gjerne noen til å kjøpe på Tax Free.


Tyttebærlikør.

4 dl tyttebær.
6 dl brennevin.

3 dl sukker.

Legg bær og brennevin i et tett glass.Snu glasset noen ganger hver uke. Sil av væsken etter 1 - 2 uker. Tilsett så sukker. Likøren må lagres minst 3 måneder.( Gjerne 1 år, men det ble for lenge for meg) Fargen blir rød, smaken bittersøt med tyttebær aroma.
Så er det klart til servering. Smaker godt med kaffe og julekaker.

1 kommentar:

  1. Hei
    Så hyggelig at du vil følge en nybakt blogger - super blogg du har og jeg vil følge deg også. Høres spennende ut med ny hytte på Holmen (vet ikke helt hvor det er), så det blir spennende å følge deg videre:)

    Hilsen fra
    Kjersti

    SvarSlett