søndag 23. desember 2012

Jul i hus og hytte.Det har blitt en førjulstradisjon å hente juletre fra Holmen. I år ble det toppen av en 50 år gammel og 8 meter høy furu. Vi liker godt furu for da holder treet seg uten å drysse.  Når en finner treet selv  er det nesten alltid noen greiner som  ikke helt er i vater etter Disney design. Men det har sin sjarm når vi faktisk har børstet snø av båten, funnet det selv og kjørt det til lands. Hadde vi kjøpt det hadde vi nok vært mye mer nøye på symmetrien..
Men nå står  furuen fra Holmen nesten ferdig pyntet og med lys.Sjarmerende skjevt og litt pjuskete enkelte steder.  Den tar seg ikke like fint ut fra alle sider, men vi har snudd bestesiden frem. (Høres det kjent ut?)
Jeg kjente julegleden når jeg kom inn i stuen i dag.
En annen juletradisjon og DIY er å hente hjem mose og lav fra Holmen. De blir brukt til dekorasjoner og gravkranser.

Nå skal det komme storm, men er været godt skal vi ta med kakao og rundstykker og jobbe litt i romjulen. Mens vi feirer julen hjemme  med vann,strøm og innedo, er det en liten nisse som passer på Holmen. Den bor der hele året rundt. Men i morgen kveld tenner den alle lysene i lysthuset og spiser julegrøt, mens han hører vinden pipe og hviler øynene på det magiske lyset og stjernehimmelen som bare viser seg slik på julekvelden.
God Jul.

4 kommentarer:

 1. Å hente juletre selv er en veldig hyggelig tradisjon! Nå er det mange år siden jeg har gjort det, men treet som står i stuen min nå- er hugget av en venninne av meg. Den fine siden er vendt ut mot verden og sånn skal det faktisk være! God jul til deg!

  Juleklem fra Christina

  SvarSlett
 2. Takk for fine blogginnlegg i året som har gått! God jul og godt nytt år! :)

  SvarSlett
 3. Moro m eget juletre! Her er det oppgravd tre som blir plantet i en balje. Lite/ingen dryss og det som måtte drysse havner i baljen. Jorden dekker jeg med grønn mose.

  Takk for følge i året som har gått , gleder meg til å følge livet på Holmen videre . God jul.

  Gry K

  SvarSlett
 4. Så herlig med selvhogst :)

  Nyt resten av julen!
  -Maia

  SvarSlett