tirsdag 30. desember 2014

Vi hadde stranden og MS Sandstrand hadde sanden.


Vi hadde lenge tenkt på å få sand på stranden,men hvordan gjør vi det på en holme? Vi kan nemlig ikke bare bestille en lastebil med sand. Så kom Holmens mann i kontakt med Boston 
( www.sandstrand.no )som har en båt fylt med sand som de kjører rundt kysten og leverer med. De reklamerer med" har du stranden, har vi sanden." Den traff oss helt og avtaler ble gjort. 
I slutten av juni meldte de sin ankomst og vi dro ut til Holmen for å bivåne det hele. MS Sandstrand ankret opp. Store slanger ble flytt i land og så bare sprutet sanden ut. Det hele gikk utrolig fort, bare et par timer så hadde vi fått sand på de to strendene. Sanden er skjellsand som er hentet langs norskekysten. Den består av delvis nedbrutte kalkskjell og andre marine organismer. Den har en rensende effekt på miljøet.


Da jeg kom på at det var lurt å trekke sanden lenger opp, var de rask og fleksible å etterkomme ønsker. Å dekke til noe av gresset gjorde at stranden ble større.


Nei, vi er ikke i syden eller Thailand. Vi er på Holmen på Sotra!!! Sommeren 2014 var den varmeste noen kan huske. Perfekt timing å få skjellsand. Da ble det lettere å komme seg uti. Det ble både morgen og kveldsbad, Eller bare ligge i strandkanten og kjøle seg ned.


Hundene bare elsker stranden. De ruller seg, løper etter hverandre, finner pinner, graver og det hender at de også tar seg et bad.


Også andre besøker stranden, en andefamilie er flittige brukere.


En rar følelse å tørke opp på terrassen og ha sand mellom tærne.


Det er ikke bare når det er bading vi nyter sanden. Det beste jeg vet er å ta morgen kaffen med på kaien og se på de nydelige fargene. Det skifter i vakre turkis nyanser alt etter vær og vind. Krabber eller fisk tar seg gjerne en tur innom så det er alltid noe nytt å hvile øynene på.
Det gjør noe med humøret når vi arbeider eller slapper av  på Holmen, når vi samtidig kan innta dette vakre inntrykket. Det fester seg på netthinnen og vi har det med oss når en lang arbeidsuke starter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar