søndag 11. januar 2015

Vestlandsbryggen bygger nøst på Holmen.
Her ligger Holmen som vi har fått lov til å bygge på. Når vi fikk byggetillatelse tenkte vi først å sette i gang både med hytte og nøst på en gang. Selv om alt var tenkt igjennom, kom det en panikkartet fase med hvordan skal det se ut?  Hytten? Farge? Hvordan bygge? Hvem skal bygge?
Det var mange avgjørelser å ta.


Det vi var mest sikre på var nøstet. Det skal stå på denne tomten, vent mot sør. Solrikt og med lett båtopptrekk fra stranden. Enkelt å få til en kai til fiskeutstyret.Her er pukk og sand fraktet ut til tomten.


I alle år har vi hatt et telt stående til fiskeutstyr,tauverk,blåser og kajakker. Vi kan ikke klare oss uten et nøst. Det hører naturlig inn i et kystmiljø. Å få bygge vil gjøre at det ser ryddigere og vedlikeholdt både for oss som bor på Holmen og for de som ferdes på sjøen.


Gravemaskinen planerte ut tomten og plassen ned mot stranden. Nøstet kommer helt inn mot fjellet med inngang og bro ovenfra. Inne vil det bli lagt gulv oppe,med en trapp ned i selve båthuset. Det blir store dører og en liten platting mot stranden. Ellers er det et klassisk nøst.


Sement ble fraktet ut i store kummer på en flåte.


Sementen ble videre løftet opp i trillebårer.Det begynner å ta form, forskaling, armering og støping.

.

Ikke de letteste arbeidsforhold, spesielt på lavvann.


Vestlandsbryggen.no fikk oppdraget. De har lang erfaring med å bygge i strandsonen. Når de var på befaring hørte vi med en gang at de har ekspertisen og maskiner til å gjennomføre dette. I tillegg forstod de med en gang våre tanker og kom med kreative innspill. De ga en pris og tidramme for prosjektet. Alt virket gjennomtenkt, og der vi så problemer med gjennomføringen av arbeidet så de bare muligheter.


Vi føler byggeprosjektet er i trygge hender hos Eilif Harbitz Rasmussen.  Han er også en hyttenabo som tenker helhet og estetikk i hele området. Det begynner virkelig å ta form. Det er så spennende å komme ut og se på byggeprosessen. Det meste av forandringen på Holmen har vi stått for selv. Derfor er den en helt uvirkelig god følelse å bare følge med på arbeidet gå fremover. 


Dette er plassen fra nøstet og ned mot stranden. Gravemaskinen har planert og utvidet. Det skal komme en gangvei av plank på svabergene mot kaien. Så er spørsmålet hvordan denne jordhaugen skal bli fin? Kutte røtter  og plukke stein må vi iallfall. Plen eller platting? Noe må ha å tenke på i vinter. 

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett